Türkiye'nin en iyi haber sitesi
FUNDA KARAYEL

Yüzen kültür sanat merkezi geliyor

Bir süredir Üsküdar'a başka gözle bakıyorum. 'Neden?' derseniz; Üsküdar Belediyesi, kültür-sanata verdiği destek ve başlattığı iyilik hareketleriyle çok başarılı projelere imza atıyor. Semt sakinlerinin mutluluğunu önemseyen, küçükten büyüğe her kesime yönelik projeler üreten belediyenin yaptığı yenilikleri, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen ile konuştuk. Meğer benim gördüklerim, bildiklerim hiçbir şeymiş; daha neler varmış neler...
Başkanla buluşma yerimiz, tarihi mimarisiyle dikkat çeken Üsküdar'ın en güzel kafelerinden Nev Mekan... Mekanın bulunduğu yer, eskiden İETT garajı ve tramvay hangarı olarak kullanılıyormuş. Sonra Üsküdar Belediyesi tarafından harika bir kütüphane-kafeye çevrilmiş. Zamanla üniversite öğrencilerinin çok sevdiği bir mekan olmuş.

GEMİ YOLA ÇIKIYOR
Başkan Hilmi Türkmen, Nev Mekan'a ilk kez gidenlerin çok şaşırdığını söylüyor. Açıkçası ben de böyle bir yerle karşılaşmayı beklemiyordum. Burası; hem iyilik, hem de etkinlik merkezi. Ayrıca gençler için bulunmaz nimet gibi bir yer.
Yeni projelere gelecek olursak... Beni en çok heyecanlandıran; yüzen kültür-sanat merkezi projesi oldu. Evet artık İstanbullular, bir yandan Boğaz keyfi yapıp bir yandan da tiyatro oyunu izleyebilecek. Veya eğitici programlara katılabilecekler. Boğaz'da kültür-sanatla iç içe olmaya sayılı günler var... Merkezin yer alacağı geminin, bir ay sonra hizmet vermeye başlaması bekleniyor. Valide Sultan isimli gemi, kültür-sanat etkinliklerine evsahipliği yaparken, bir yandan da 'Boğaz'ı görmeyen kalmasın' sloganıyla İstanbulluları gezdirecek. Başkan Türkmen, ilk geziyi gaziler ve şehit yakınlarıyla yapmayı düşündüklerini söyledi.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA